Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

Holy grey of lost romance

Φαντάσου ότι ζεις κάπου που οι αποστάσεις είναι μικρές και μπορείς να περπατήσεις με τα πόδια μέχρι το σπίτι, κάπου που στις 5:30 το ξημέρωμα ακούς πουλιά να κελαηδούν στο κέντρο της πόλης, κάπου που νωρίτερα θα κάτσεις με τις ώρες σε έναν πεζόδρομο να κοιτάς μια πράσινη επιγραφή από νέον να αναβοσβήνει, κάπου που τα ποτά είναι φθηνά και οι φίλοι πάντα διαθέσιμοι, κάπου που η μουσική είναι ψυχεδελική.


Έτσι ερχόμαστε στο βράδυ της Παρασκευής, στην παρουσίαση του δίσκου των Baby Guru στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο Γαία live. Κατά τις 11 καθόμαστε σε κάτι ψηλά σκαμπό που αμφιταλαντεύονται στο γερτό πλακόστρωτο ανάμεσα στον κόσμο που έχει μαζευτεί έξω από το μαγαζί, στις 11:30 έχουμε μεταφερθεί στο εσωτερικό σε ένα γωνιακό τραπέζι και έχουμε γίνει ακόμη περισσότεροι, στις 11:40 τα κρασιά και το τζιν τόνικ που παραγγείλαμε έχουν φτάσει ήδη στο τραπέζι μας και το live έχει αρχίσει.

Την επόμενη ώρα οι Baby Guru, Obi Serotone, Sir Kosmiche και King Elephant (o οποίος όταν αργότερα του μιλάμε είναι πολύ cool και μας συστήνεται ως Γιάννης), δίνουν ένα "show" πάνω στη σκηνή που δύσκολα περιγράφεται. Τρία μόνο άτομα, παίζουν μουσική και δημιουργούν την ατμόσφαιρα μιας πολυμελούς ορχήστρας. Παίζουν πολλά από τα καταπληκτικά κομμάτια, από τον πρώτο τους δίσκο που κυλοφόρησε λίγους μήνες πριν από την Inner Ear (από τα λίγα πράγματα που είμαι περίφανη για τον τόπο καταγωγής μου) και το You make me feel alright από τον προσωπικό δίσκο του King Elephant που μόλις έχει κυκλοφορήσει.

Τους τελευταίους μήνες διάβαζα πολλά γι' αυτήν την μπάντα και ήθελα πως και πως να τους ακούσω -είχα χάσει ήδη την ευκαιρία στην εμφάνιση τους στην Πάτρα λίγο μετά το Πάσχα- από κοντά. Το αποτέλεσμα ξεπέρασε κάθε μου προσδοκία. Η μουσική τους, μια μίξη από electronica, garage punk, krautrock της Γερμανίας των '60s και '70s, αφρικάνικα κρουστά και ψυχεδελική pop, σε ζαλίζει στο ρυθμό της και σε κάνει να χορεύεις μέσα σε μια παραζάλη από drums, πλήκτρα, κρουστά και μπάσο.



Κάποιοι μιλούν για την καλύτερη νέα ελληνική μπάντα. Με κάθε επιφύλαξη θα συμφωνήσω. Το μέλλον θα δείξει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου