Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Μαγαζιά με περίεργη διακόσμηση::2310


Η Χαρά Παπαδιαμαντοπούλου σου δείχνει τα μαγαζιά που αξίζει να επισκεφτείς όταν βρεθείς στην Θεσσαλονίκη.
Η Θεσσαλονίκη, η αδικημένη συμπρωτεύουσα της χώρας κερδίζει σε alternative διάθεση, πρωτοπορία, style και κουλτούρα. Εδώ και δεκαετίες τα trends των δρόμων μεταφέρονται σε εσωτερικούς χώρους της πόλης και δημιουργούν μαγαζιά διαμάντια και στέκια για όλα τα γούστα, με μοναδικό ατού τη διακόσμηση τους.
Δεν θα ξεχάσω ποτέ την εντύπωση που μου έκανε η πρώτη επίσκεψη στο Pasta Flora Darling στη Ζεύξιδος. Η εκδίκηση του Kitch, της μαμάς, της γιαγιάς, της θείας και όλων όσων μεγάλωσαν στα retro 60’s και τα υπερβολικά 80’s. Mix and match στοιχεία με pop art επιρροές, έντονα μπλε και μωβ χρώματα στους τοίχους, floral ταπετσαρίες και πολύχρωμες επενδύσεις με πλακάκια στο bar, τα τραπέζια και στους τοίχους του rest room. To όλο περίεργο σκηνικό συμπληρώνουν τα leopard και zebra prints τεράστιοι καθρέφτες κατά μήκος του café-bar, τα μικρά κάδρα με κεντήματα, τα κρεμασμένα στους τοίχους πορσελάνινα πιάτα, ο κούκος, τα σκαμπό νάνοι και οι βιτρίνες με γυάλινες μινιατούρες και σεμεδάκια.
Σε διαφορετική διάθεση βρίσκουμε Το Μικρό στην Ικτίνου. Το «μικρό» Μικρό έχει ένα πιο industrial ύφος που το κατατάσσει ανάμεσα στα μαγαζιά της πόλης με την πιο περίεργη δικόσμηση. Γκρι τοίχοι, μαύρα μεταλλικά τραπέζια και καρέκλες τονίζουν την μοναδική δικόσμηση από λευκές κορνίζες και μινιατούρες στους τοίχους. Στην είσοδο σου στο μαγαζί σε καλωσορίζει με χαμόγελα από τους θαμώνες και ένα μεγάλο ποδήλατο.
Το αγαπημένο Playhouse στην Π.Π. Γερμανού φημίζεται για την παιχνιδιάρικη διακόσμηση του, με στοιχεία παραμυθιού και παρέας. Το μαγαζί βρίσκεται στο δεύτερο όροφο παλιάς πολυκατοικίας της πόλης και είναι περικυκλωμένο από μεγάλα κόκκινα παράθυρα. Στην οροφή του café ένας δράκος κάνει βόλτα ανάμεσα στα δύο δωμάτια δίπλα από τα πολύχρωμα χάρτινα φωτιστικά που κρέμονται από το ταβάνι. Παράξενα επιτραπέζια παιχνίδια κολλημένα στους τοίχους, χρωματιστά φλιτζάνια και μαξιλάρια στο πάτωμα δίνουν μια πιο cool διάθεση.
Το πρωτοεπισκέφτηκα πριν 2 χρόνια-ανοίγοντας την βαριά λεοπάρ πόρτα από πίσω ανακάλυψα έναν παράδεισο. Φυσικά μιλώ για το Berlin! Από τα καλύτερα rock bar της Θεσσαλονίκης, με grunge British ύφος σε μουσική και διακόσμηση. Το όλο look του μαγαζιού παραπέμπει σε ένα μεγάλο party. Μπλε και λευκοί τοίχοι που παίζουν με διαφορετικές υφές και διακοσμήσεις από pop αφίσες, χρυσές κορνίζες και πορτρέτα με πρόσωπα και περίεργα σχέδια. Ανάμεσα σε καπνούς από τσιγάρα διακρίνεις τα ψηλά stands και τον μεγάλο μπορντό καναπέ πίσω από τα μαύρα τραπέζια ζάρια.
Από τις μουσικές σκηνές που μου έχουν κάνει μεγάλη εντύπωση είναι το Block 33. Η διακόσμηση του μαγαζιού είναι σχεδόν ανύπαρκτη αλλά μάλλον αυτός ο μινιμαλισμός είναι που το κάνει τόσο ξεχωριστό. Βιομηχανικό style που θυμίζει οικοδομή σε εργασίες, με τους τοίχους ακάλυπτους να φαίνονται τα τούβλα και σωλήνες να ταξιδεύουν κατά μήκος τους, το block 33 είναι ότι πιο διαφορετικό έχει να επιδείξει η πόλη. Τα λιτά ξύλινα stands σε συνδυασμό ανοιχτόχρωμου ξύλου με κόκκινο ή πράσινο σκούρο και οι τσιμεντένιες κολώνες αποκτούν ρυθμό από τα εναλλασσόμενα έντονα φωτορυθμικά του μαγαζιού.

δημοσιεύτηκε στο www.fititis.gr

1 σχόλιο:

  1. Πολύ ωραίες ιδέες! Ανακαινίζω το μαγαζί μου σκέφτομαι πως να το κάνω πιο όμορφο και σύγχρονο. Έχω βρει και κάποια ωραία επαγγελματικά έπιπλα εδώ https://e-metaxakis.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή